SoulCoren uratarinat: Karoliina Airaksinen, QA Specialist

karoliina.png

Oma uratarinani ei sisällä paljoa poikkoilua ja kiertoteitä. Olen tykännyt jo lapsesta asti pelata tietokonepelejä, ja matikka oli mukavaa. Lapsuuden toiveammattini alle kouluikäisenä taisi olla 'Gladiaattori', mutta todetessani sen tien olevan hieman liian kivinen päädyin LuMa-luokalle yläasteella ja lukiossa pitkän matikan sekä fysiikan opiskeluun, vailla selkeitä suunnitelmia tulevaisuudelleni.

Olen ollut onnekas, koska sain kasvaa perheessä, jossa minua rohkaistiin tekniikan pariin. Tiesin, että IT-alalla sukupuolijakauma on hyvin miespainotteinen, mutten kokenut sitä esteenä alalle hakeutumisessa. Tähän vaikutti vahvasti varmastikin kotipaikkakuntani Saarijärven opettajat ja opot, joiden koen kannustaneen oppilaita. He halusivat jokaisen löytävän omat vahvuutensa ja sen oppilaan oman jutun.

Lukiossamme oli ohjelmointikurssi, jonka muistan olleen tosi hauska - omissa muistoissani se oli myös itselleni helppo. Pari vuotta vanhempi veljeni oli hakenut ja tullut hyväksytyksi teknilliseen korkeakouluun, ja hänen hakuprosessiaan seuratessaan tutustuin itsekin mitä tutkinto-ohjelmia noissa yliopistoissa oli tarjolla. Päädyinkin hakemaan Tampereelle tietojohtamisen ja tietotekniikan tutkinto-ohjelmiin.

Arvosanani eivät riittäneet tietojohtamisen puolelle, joten syksyllä 2008 aloitin opiskelemaan tietotekniikkaa. Hieman aluksi kirpaisi, mutta opintojen edetessä olin erittäin tyytyväinen enkä haaveillut vaihdosta muille linjoille.

Opiskelu yliopistossa oli haastavampaa kuin lukiossa, mutta tykkäsin ohjelmointikursseista. Opiskelujen edetessä, ja nyt urani aikani olen huomannut, kuinka paljon eri mahdollisuuksia tutkintoni antaa minulle. IT-ammattilaisia tarvitaan nykyään jokaisella alalla, ja hyvin erilaisissa rooleissa. Eri projekteissa voi päästä työskentelemään hyvin erilaisten ongelmien parissa. Ja yrityksiä, joissa IT-ammattilaisia tarvitaan, löytyy joka toimialalta. Mahdollisuudet ovat rajattomat. Lisäksi IT-alalla pystyy helposti valitsemaan, haluaako syventää osaamistaan jollain tietyllä osa-alueella, vai onko kiinnostunut käyttämään osaamistaan erilaisissa rooleissa uransa aikana.

Testaukseen ihastuin opiskelujeni puolessa välissä. Ketteristä menetelmistä puhuttiin paljon, muttei juurikaan miten testaus on osana prosessia. Kiinnostuin asiasta, ja jäinkin sille polulle. Tein sekä kandin- että diplomityöni testaukseen liittyen. Testaajana saan olla mukana lähes koko ohjelmiston elinkaaren ajan. Henkilökohtaisesti olen myös kiinnostunut ohjelmistoprosessien kehittämisestä ja testaajana tuppaa huomaamaan, missä kohdissa on parannettavaa.

Testaajana minulla on laaja työkalupakki käytettävissä, ja jokaiseen projektiin saan kaivella sopivimmat työkalut käyttööni. Välillä työ on mekaanista suorittamista, välillä taas tarvitaan mielikuvitusta löytämään mistä nurkasta koputtamalla ötökät ryömisivät esiin.

Työpaikat

Connectaa kanssamme pysyäksesi ajan tasalla uusista työpaikoista.

Kaikki avoimet tehtävät

Joko SoulCore Oy on työpaikkasi?

Osallistu rekrytointiin, löydä seuraava kollegasi.

email
@soulcore.fi
Teamtailor

Urasivu Teamtailorilta