Hyvän projektin yhtälö

sydän-kädet.jfif

Toissaviikolla sain eräässä tilaisuudessa kuulla, miten "IT-projektit menee aina päin helvettiä! Aikataulu kaksinkertaistuu, budjetti kolminkertaistuu ja lopputuloksena on jotain muuta kuin mitä asiakas halusi. IT-toimittajat vedättää joka välissä ja kaikki muka onnistuu. Niin se vaan menee. Aina.". 

Klassikkolauseita, joita edelleen silloin tällöin kuulee, mutta lauseiden todenperäisyys on jäänyt jonnekin menneille vuosikymmenille. Miten IT-projektien todellisuus sitten minulle näyttäytyy, mikä on hyvän projektin yhtälö?

Ensimmäinen mieleeni nousee lempilapseni, asiakkaan ja toimittajan välinen luottamus, joka rakennetaan yhteisten projektien ja toiminnan myötä. Tärkeää on tietysti tehdä, mitä sovitaan, mutta ison palasen luottamuksesta muodostaa toimittajan aito halu tuottaa asiakkaalle lisäarvoa. Luotettava toimittaja uskaltaa myös sanoa asiakkaalle "ei" silloin, kun lähdetään menemään lisäarvon ulkopuolelle. Avoimuus ja läpinäkyvyys toiminnassa ovat olennaisia.

Työyhteisössä täytyy olla myös luottamus toisiin siten, että jokaisella on selkeät vastuut ja sovituista asioista pidetään kiinni. Projektit ovat yhdessä tekemistä. Projektipäälliköllä voi olla ne tuhat lankaa käsissä, mutta jokaisen palan virkkuusta vastaa kukin projektin jäsen omalla tahollaan eikä niillä langanpäillä yksinään tee yhtään mitään.

IT-toimittajalla täytyy tietysti olla oikeanlaista osaamista ja kokemusta, jotta ylipäätään voi syntyä jotain hyödyllistä. Minusta parhaan yhdistelmän projekteissa muodostavat kokeneet tekijät ja uudemmat alalle tulijat. Erilaiset näkökulmat auttavat myös toiminnankehittämisessä, ja sitä kannattaakin tehdä jatkuvasti pienin askelin projektityön rinnalla. Työyhteisön sisällä luottamus ja toisten arvostus antaa myös rohkeutta jokaiselle tuoda mielipiteensä julki asiassa kuin asiassa.

Tammikuussa osallistuin Johtamisen erityisammattitutkinnon lähipäiville ja sieltä jäi mieleeni jaksamiseen liittyvä lause: "Työssä jaksamisen sijaan olisi hyvä puhua viihtymisestä, miten itse kukin viihtyisi töissä entistäkin paremmin.". Jaksaminen on toki tärkeää, mutta arjessa olisi parempi viihtyä kuin yrittää vaan jaksaa päivästä toiseen. Luottamuksella, arvostuksella ja yhteisellä aktiivisella tekemisellä tuetaan myös jokaisen viihtyvyyttä ja töiden sujuvuutta.

Entä ne meidän asiakkaat: he ovat fiksuja, mukavia ja osallistuvat aktiivisesti yhteisiin projekteihin. On ilo tehdä töitä tällaisessa seurassa!

Ja se yhtälö, se voisi ylätasolla olla vaikka tällainen:

Ammattitaito + Luottamus + Aktiivisuus = Hyvä projekti.

Työpaikat

Connectaa kanssamme pysyäksesi ajantasalla uusista työpaikoista.

Joko SoulCore Oy on työpaikkasi?

Osallistu rekrytointiin, löydä seuraava kollegasi.

email
@soulcore.fi
  • Anu Kosunen
  • Hannu Oksman
  • Heikki Kosonen
  • Heikki Vepsäläinen
  • Janita Kingelin
  • Jarno Leikas
  • Jere Kuusela
  • Juho Valkonen
  • Karoliina Airaksinen
  • Kristina Mustonen
Teamtailor

Urasivu Teamtailorilta